Veel gestelde vragen

Deze lijst van veel gestelde vragen kunnen u waarschijnlijk verder helpen.
Indien u andere vragen hebt, kan u ons steeds contacteren per email info@grinord.be

Hoe kan ik een offerte laten maken?

  • Voor een nieuwbouw is de beste manier om de tekeningen van de architect te gebruiken.
  • Vooral de gevelplannen zijn bruikbaar schaal 1:50. Voor er aan een offerte kan begonnen worden is het aangewezen eerst even uw wensen, wat betreft openingswijzen, soort van kruishouten, raammodellen, …, te bespreken. Een van onze adviseurs komt graag bij u ter plaatse.
  • Voor een renovatie zijn er verschillende manieren de maten en raammodellen weer te geven.
  • Bij een tussenkomst van een architect kunnen het best de tekeningen gebruikt worden. Vooral de gevelplannen zijn bruikbaar schaal 1:50.
  • Er kan met een van onze adviseurs ter plaatse een afspraak gemaakt worden om de maten te nemen en uw wensen aan te noteren.
  • U kunt zelf maten nemen en deze gedetailleerd noteren en op afspraak meebrengen bij een bezoek aan onze toonzaal. Uiteraard kunt u uw notities via mail of fax of post bezorgen, echter zal er nog extra informatie nodig zijn om de ramen aan uw wensen te laten voldoen.
  • Langskomen is hier de beste oplossing.
    BEL voor een afspraak 015 560 046 – 0485 460 840

Wat betekent K waarde, U waarde, Psi waarde?

Deze letters duiden de isolatiewaarde aan.

K waarde is een term afkomstig van graden Kelvin en is wordt niet meer gebruikt voor de aabduiding van geleiding.

Bij de nieuwe CE norm wordt U en Psi waarde gebruikt, en vertegenwoordigd het temperatuurdoorlatingscoefficiënt, het verlies in temperatuur tussen binnen en buiten, wanneer het verschil 1°C is, per seconde per vierkante meter in graden Kelvin . De berekening hiervoor is W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe lager het temperatuursverlies.

De letters achtar de U/”Psi” duiden aan welk onderdeel van het raam bedoeld wordt:
– Ug = glas (glass)
– Uf = profiel (frame)
– Psi-g = glasafstandshouder van het glas
– Uw = raam (window)

* Psi = Grieks (psi)

Wat zijn pellets?

Pellets zijn korrels geperst van ruwe-PVC poeder.

Deze pellets bezitten alle eigenschappen van het uiteindelijke profiel, zoals kleur, UV-filters, uitzet- en krimp-remmers, … .

Door de enorme milieu problemen door het morsen van deze pellets, met verontreiniging tot gevolg, heeft Finstral zijn verwerkingsproces aangepast. Pellets worden niet meer vervoerd, sterker nog Finstral gebruikt geen pellets meer.
Wanneer de grondstof voor de productie van PVC profielen aangeleverd is zal het niet de fabriekseenheid verlaten. Elke fabriekseenheid heeft daardoor zijn eigen toelevering. Dit om morsen tot een absoluut minimum te herleiden.

Finstral
Altijd milieuvriendelijk

Wat is extrusie?

Extrusie is een onderdeel van het maken van profielen, PVC zowel als aluminium. PVC profielen worden eerst gevulkaniseerd dan wordt de warme en zachte PVC wordt door een extrusiemal geperst. Het persen van de PVC door de mal wordt extrusie genoemd. Ook wel het trekken van profielen genoemd.

Waar staat KAB, KAV en KV voor?

FINSTRAL gebruikt voor een aantal specifieke producten een aantal afkortingen.

  • KAB : Kunststof Aluminium Buitenschaal.
    Het gaat hier over een volwaardig PVC profiel waar een aluminium buitenschaal overheen gezet is. Dit maakt dat het profiel een aluminium uitzicht heeft langs de buitenkant, maar toch het voordeel heeft van de supelisolerende waarde van PVC profielen.
  • KV : Kunststof Venetiaanse blenden of lamellen. Ondertussen is de naam aangepast naar Twin Line.
    FINSTRAL heeft reeds jaar en dag een profiel ontwikkeld met ingebouwde zonwering in de vorm van blenden of lamellen, ook wel bekend als scaniaflex of luxaflex. Deze lamellen zijn gemonteerd tussen de superisolerende beglazing en een extra voorzet raam. Dit heeft als voornaamste voordelen dat de lamellen nooit in de weg zitten en dat de lamellen zeer weinig onderhoud nodig hebben doordat ze opgeborgen zitten tussen twee glasplaten en dus geen vuil verzamelen.
    Ondertussen zijn er 2 varianten bij gekomen. Een vouwgordijntje en een blinderend gordijntje.
  • KAV : Kunststof Aluminium Venetiaanse blenden of lamellen. Ondertussen is de naam aangepast naar Twin Line.
    Dit systeem is een combinatie van KAB en KV.

Wat zijn glasdelende kruishouten?

Kruishouten of kleinhouten zijn onderverdelingen in of op het glas. Deze kruishouten kunnen op verschillende manieren toegepast worden.

  • Gasdelende kruishouten, in de benaming kan je al wat afleiden. Elk glasvlak is een apart glas. Met andere woorden wanneer een raam onderverdeeld is in vier glasvlakken, dan wordt er voor het maken van het raam 4 keer glas gebruikt.
    Dit is de mooiste, de duurste en technisch moeilijkste manier om onderverdelingen in een raam te maken.
  • Kruishouten tussen het glas. Bij deze toepassing worden er, over het algemeen, aluminium profielen tussen de dubbele beglazing gemaakt.
  • Opliggende kruishouten. Er kunnen ook latjes in verschillende materialen op het glas gekleefd worden. Dit kan aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant.
  • Weense kruishouten. Wanneer kruishouten tussen het glas en opliggende kruishouten gecombineerd worden, dan wordt dit Weense kruishouten genoemd. Dit is naast de glasdelend kruishouten de mooiste oplossing, met als voordeel dat dit technisch makkelijker is en daardoor minder voor lekkage zorgt.